Gençlik ve Spor Bakanlığının, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı gençlik merkezlerinde gerçekleştirdiği Yazar Buluşmaları ve Hasbıhal Gençlik Sohbetleri kapsamında Osmaniye’de gençler, Gazeteci Yazar Adem Özköse ile bir araya geldi.
Proje kapsamında Osmaniye Gençlik Merkezi Kitap Okuma Halkasında yer alan üye gençler Cennete Otostop ve Seyyah isimli kitapların kritiklerini, kitapların yazarı olan Adem Özköse ile birlikte Osmaniye Gençlik Merkezi Has Odasında birlikte yaptılar.
Daha sonra projenin devamı olan Gençlerle Hasbıhal-Alem-i İslam Sohbetleri kapsamında Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda program gerçekleştirildi. Alem-i İslam Sohbetleri programında yazar Adem Özköse gençlerle bir araya geldi. İlgi ve katılımın yoğun olduğu gecede Adem Özköse bilgi, deneyim ve seyahatlerinde görüp yaşadıkları olayları gençlere aktararak okumalarını, hayal kurmalarını, hayatı önemsemelerini, bu dünyadaki yaşantının öteki dünyayı şekillendireceğini, bu bilinç ve sorumluluk içerisinde hareket etmeleri tavsiyelerinde bulundu.