Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, "Demokrasiye sahip çıkmalıyız" dedi.
AGC Başkanı Cihangir, yaşanan darbe girişiminden sonra yaptığı yazılı açıklamada, bir grup darbeci askerin kalkıştığı darbe girişiminin demokrasi açısından son derece tehlikeli ve haince bir girişim olduğunu ifade etti. Cihangir, ”Askerimizle vatandaşımızı karşı karşıya getirip ülkeyi karanlık günlere sürüklemeye çalışan bu hain girişime demokrasi adına gerekli tepkiyi halkımız göstermekte ve göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Olayların başlamasından sonra sosyal medya üzerinden bu duruma alkış tutanları nefretle kınadığını belirten Cihangir, şunları kaydetti: “MHP ve CHP Genel Başkanlarının yaptığı açıklamalar ve hükümetin yanında yer alması da son derece önemlidir. Seçimle gelen iktidar seçimle gider. Artık darbelerin günleri geride kalmıştır. Bu girişimde bulunan grup hangi zihniyetin arka bahçesi ise bir an önce ortaya çıkartılmalı ve bu zihniyetin savunucularına halk olarak gerekli dersi de vermeliyiz. Çok şükür, halkımız bu haince girişime karşı sağduyulu bir şekilde gerekli tepkiyi göstermiştir.”