Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bir dizi ziyaret için geldiği Osmaniye’de Demokrasi Nöbeti’ne de katıldı.
‘Milli İrade ve Demokrasi Mitingi’ne katılmak üzere geldiği Osmaniye’de ilk olarak Suriyeli mültecilerin bulunduğu konaklama tesislerini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, daha sonra Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara ve AK Parti Teşkilatı’nı ziyaret etti. Kaynak, gece de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli İrade ve Demokrasi Mitingi’ne katıldı.
Burada Osmaniyelilere teşekkür eden Veysi Kaynak, “22 gündür ülkemiz iradesi ve demokrasi için bu meydanda nöbet tutuyorsunuz. Bu millet 15 Temmuz gecesi yüreği ve imanı ile bu asker kılıklı teröristlere gereken dersi verdi. Sizler de bu süreci devam ettirdiniz. Tüm milletimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 15 Temmuz’da yaşananları asla unutmayacaklarını belirten Kaynak, “Sayın Cumhurbaşkanımız bunlara Haşhaşi diyor. Bunda haklıymış. Bunların yaptığını hiçbir insan ve vicdan yapmaz. Bunlar gerçekten haşhaş içip, uyuşmuş bir halde o Pensilvanya’daki zatın emirlerini yerine getirmeye çalıştılar. Ben ona Fethullah dahi demiyorum. Çünkü o Allah’ın ismini zikreder. Şimdi bildiğiniz gibi OHAL ilan edildi. Ancak bu OHAL onlar için ilan edildi. Allah’ın izniyle bunların askerini, polisini, memurunu, amirini hepsini temizleyeceğiz. Bir daha hiç kimse namlusunu bu milletin üzerine çeviremeyecek” şeklinde konuştu.
Bu arada meydandaki gençlerin ‘İdam istiyoruz’ sloganına da cevap veren Veysi Kaynak, "Nasıl ki kuzuyu parçalayan kurdun ıslahı ölüm ise, bunların ıslahı da ancak idamdır" diyerek, idamın geri gelmesine de yeşil ışık yaktı. Kaynak’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri platforma çıkarak birlik, beraberlik mesajı verdiler. MHP ve Ülkü Ocakları’nın da destek verdiği mitinge Vali Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, Merkez İlçe Başkanı Cihat Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Meryem İci, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Enes Demir, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Tansel Elverdi, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu, kamu kurum müdürleri ile binlerce Osmaniyeli katıldı. Gecede ayrıca Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı da kısa bir konser verdi.