Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Amasya ve Adana milletvekilleri, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için Osmaniyeliler'den destek istedi.

Amasya milletvekili Ramis Topal, Adana milletvekilleri Turgay Develi ve Ali Demirçalı ile partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Topal, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimler için parti teşkilatlarını belde, köy ve mahallelere kadar inerek cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin, aydınlık ya da karanlık arasında tercih yapacağını belirten Topal, "Türkiye'nin sıkıntıları aynı. Çiftçi, esnaf, işçi perişan. Bunun hesabını sandıkta sormamız gerekmektedir. Tatilcileri sandığa getirip seçimlere katılım oranını yükselterek ve sandık güvenliğini sağladığımızda 10 Ağustos ülkemiz için bayram olacaktır" dedi.

Milletvekili Ali Demirçalı da seçimlerde iki farklı Türkiye'nin yarışacağını belirterek, halkın, bir tarafta başkanlık isteyen Recep Tayyip Erdoğan ile diğer tarafta parlamenter sistemin devamından yana olan İhsanoğlu arasında tercih yapacağını anlattı. 

Sandığa gitmenin ve katılımın yüksek olmasının önemine değinen Demirçalı, "Adayımız İhsanoğlu bir bilim adamı, üzerinde herhangi bir şaibe taşımıyor, insanları kutuplaştırıp ötekileştirmiyor. Bu iktidarın Türkiye'de devam etme şansı yok, bu yüzden biran önce bu yönetimden kurtulmalıyız" diye konuştu.

Milletvekili Turgay Develi ise 10 Ağustos'ta Türkiye'nin başkanlık sistemine evrilmek ya da mevcut sistemini onararak yoluna devam etmek arasında seçim yapacağını kaydetti.

   Başbakan Erdoğan'ın sistemin genleriyle oynadığını ileri süren Develi, "Başbakan kendi kişisel kariyerini kurtarmak için her şeyi mubah görüyor. Irk, din, mezhep ayrımı yapmaktan çekinmiyor. Başbakanın iktidar imkanlarını kullanmasına aldanmayın, 30 Mart mahalli seçimlerinde aldığımız oyları sandığa taşırsak ilk turda bu seçimi kazanırız" ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri ve parti yöneticileri daha sonra çarşı esnafını ziyaret ederek, İhsanoğlu için destek istedi.