Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik, sağlık sistemindeki en ufak aksaklığın, memnuniyetsizliğin hep hekime, sağlık çalışanlarına fatura edildiğini söyledi.

Dr. Gedik ve Yönetim Kurulu üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında Devlet Bahçeli Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Gedik, tarih boyunca en saygın mesleklerin başında gelen hekimliğin şimdilerde şiddet sarmalında eritilmeye çalışıldığını, son yıllarda ise hekimlere, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların ve her türlü şiddetin doruk noktasına ulaştığını belirtti.

Sağlık sistemindeki en ufak aksaklığın, memnuniyetsizliğin hep hekime, sağlık çalışanlarına fatura edildiğini ifade eden Gedik, “Bizi üzen ise insanlarımıza şifa için uzattığımız ellerimizin incitilmesi ve kırılmasıdır. Bir an evvel yetkilileri "sağlıktaki şiddete" dair yasal düzenlemeleri yapmaya ciddiyetle davet ediyoruz” dedi.

Her geçen gün gelirlerinin azaldığını ve çalışma koşullarının ağırlaştığına söyleyen Gedik, uzun, esnek çalışma dayatmalarının, ücret adaletsizliklerinin çalışma barışını bozduğunu söyledi.

Geçen yıl 700 milyon poliklinik muayenesi yapıldığını ifade eden Gedik, “Bu muayeneleri, ameliyatları hekimler yaptı. Dolayısıyla sisteme dair en net tespitleri biz hekimler yapacağız. 5 dakikada bir hastaya "merhaba" ile reçete yazmak istemiyoruz. Bu noktada nitelikli sağlık hizmeti veremediğimiz aşikardır” diye konuştu.