Türkiye, Arnavutluk, Kazakistan, Kosova, Yunanistan, Etiyopya, Yemen ve Somali başta olmak üzere 51 ülkeden olan öğrenciler, 10 kamp merkezinde, 25 gün çeşitli aktiviteler yapmaya imkan buldu. Kampta bisiklet, havalı tüfek, okçuluk, paintball, basketbol, voleybol, futbol gibi sportif faaliyetlere katılan öğrenciler, ayrıca kendi hazırladıkları şiirler, ezgi, tiyatro etkinlikleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, AA muhabirine, Antalya, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Manisa, Osmaniye, Trabzon, Bursa, Hatay ve Mersin’de, kış kampları düzenlendiğini belirtti.

Kamp programlarının verimli geçtiğini, kampların dünya gençlerinin Türkiye’yi “kardeşliğin ülkesi” olarak görmelerine katkı sağladığına inandığını aktaran Demir, “Bakanlığımıza bağlı 10 kamp merkezinde, aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 6 binden fazla öğrenci ağırlandı. Kış kampları, keyifli, eğlenceli ve bilgi alış verişi ile dolu dolu geçti” dedi. 

Kentte, 4 ayrı kamp programı kapsamında, 176 yabancı uyruklu öğrencinin misafir edildiğini belirten Demir, Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin’den 656 Türk öğrencinin de kış kampına katıldığını ifade etti.

Demir, kentteki kış kampında öğrencilerin Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Karatepe Kilim Evi, Kastabala Antik Kenti ve Osmaniye Kent Müzesini gezdiğini sözlerine ekledi.