Hatay'ın Erzin ilçesinde 30 yıldır aynı binada hizmet veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yapılan protokolle yeni yerine taşındı. Hasan Güven Caddesi’nde yeni binasında hizmete başlayan müdürlüğün eski arazisi ise Atatürk Parkı'na eklenecek.
Erzin'de yılan hikayesine dönen ve uzun zamandır bekleyen park sorunu çözüldü. Sorunun çözümü için 4 yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile belediye yetkilileri arasında protokol yapıldı. Belediye yetkilileri müdürlüğün arsayı boşaltarak başka bir binaya taşınmasını istedi. Önerilen binaya taşınmak istemeyen tarım müdürlüğü, bir süre eski binada hizmet vermeye devam etti. Eski Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in ilçeyi her ziyaretinde bu konu gündeme geliyordu. Yapılan görüşmeler sonucu ilçe belediyesinin tarım müdürlüğüne yeni bina yapmasıyla sorun çözüldü.
Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İstiklal Mahallesi Hasan Güven Caddesindeki yeni hizmet binasına taşındı. Kurumun boşalttığı arsa ise, aradaki duvarlar sökülerek hemen yanında bulunan Atatürk Parkı'na eklendi. Parkın genişletilmesi için belediye çalışmalarına başladı.