Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine bankalardan birbiri ardına gelen faiz indirimi haberleri, konut piyasasında olumlu bir hava estirmeye başladı. Oranın yüzde 1’in altına çekilmesi, banka kredisi ile ev almayı düşünen vatandaşları sevindirirken, konut üreticilerini de inşaat sektörünün geleceği adına umutlandırdı.
Osmaniye’de, 160 konuttan oluşan “Osmaniye Sarayları” isimli projeye imza atan Keten Proje’nin yönetim kurulu üyesi Hüseyin İraöz, faiz indirimlerinin, ülkenin içinden geçtiği bu zor süreçte hem millete hem de inşaat sektörüne büyük moral olduğunu söyledi.
“Kısa sürede satışlara da yansır"
Bankalardan peş peşe gelen indirim haberlerinin, sağladığı yüksek istihdam oranı ve oluşturduğu katma değerle Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan konut sektöründe olumlu bir hava estirdiğini belirten İraöz, açıklamaların üzerinden henüz birkaç gün geçmesine rağmen, örnek dairelerin ziyaretçi sayısındaki artışın hemen fark edildiğini vurguladı. İraöz, “Faiz indirimleri, sektörümüz adına çok olumlu bir gelişme. Haberler henüz yeni olmasına rağmen, sektöre bir hareket getirdi. Ben, konut almaya karar veren fakat faizler yüksek olduğu için bu kararını erteleyen önemli bir kitle olduğunu düşünüyorum. Faiz indirimlerinin bu kitleyi de harekete geçireceğine inanıyorum. Önümüzdeki günlerin, hem konut sektörü hem de konut alıcıları açısından çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Umarız, yaşanan bu olumlu hava en kısa sürede satışlara da yansır” dedi.
“İndirim bununla sınırlı kalmamalı"
Keten Proje Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin İraöz, faiz oranının yüzde 1’in altına çekilmiş olmasının ayrıca önemli olduğunu ifade ederek, “Bu haberler bizi gelecek adına umutlandırmaya yetmiştir. Ancak, indirim bununla sınırlı kalmamalı. Faiz oranları daha da aşağı çekilerek, Türkiye ekonomisine can veren konut sektörünün önü açılmalıdır” diye konuştu.
“Geri dönüşler çok iyi"
15-16 Temmuz tarihlerinde lansmanını gerçekleştirdikleri Osmaniye Sarayları Projesi’nde, lansmana özel fiyatlarla satışların 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirten İraöz, şöyle devam etti:
“Lansmana özel fiyatları 31 Temmuz’da sona erdirecektik fakat darbe girişiminin yaşandığı o kara geceden sonra kararımızı değiştirdik ve tarihi uzattık. Eşsiz mimarisi, sosyal donatıları ve insana huzur veren doğa harikası konumu ile Osmaniye’de bir ilk olan projemizi gezen ziyaretçilerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi hem mutlu ediyor hem de gelecek adına ümitlerimizi bir kat daha arttırıyor.”