Alınan bilgiye göre, aralarında teknisyen, temizlik işçisi, hemşire, hasta yakını, sağlık memuru ve güvenlik görevlilerinin bulunduğu 24 kişi iftar ve sahurda çiftlik köfte, makarna, karpuz, kadayıf, tarhana çorbası, kaşar peyniri, çay, tereyağı, bal ve siyah zeytin yedi. Sahurdan sonra şiddetli karın ağrısıyla acil servise başvuran 24 kişiye gıda zehirlenmesi teşhisiyle serum tedavisi uygulandı. 24 kişi tedavinin ardından taburcu edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. Ekipler, yemeklerden aldıkları numuneleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne gönderdi.

Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemeklerden alınan numunenin incelenmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gönderildiğini, gıda zehirlenmesi şikayetiyle acil servise başvuran 24 kişinin durumlarının iyi olduğunu söyledi.