Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Törende konuşan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, ecdadın kahramanlıklarının izah edilemeyeceğini belirtti. 

Ataların zor günlerde vatanına, dinine sahip çıktığını anımsatan Önal, Türk topraklarına düşman ayağının değdirilmediğini kaydetti. 

75.Yıl Ortaokulu Müdürü Murat Aslan, İstiklal Marşı’nın milletin bağımsızlık ve özgürlük savaşının ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eser olduğunu dile getirdi. 

Mehmet Akif Ersoy’un milletin milli ve manevi duygularını İstiklal Marşı’nda dünyaya haykırdığını ifade eden Aslan, “Milli şairimiz Kurtuluş Savaşının zor zamanlarında ecdadımızı umut ışığı olmuştur. Akif, hiçbir zaman umudunu ve inancını kaybetmemiş Milli Mücadele’nin heyecanını dizelere aktarırken adeta bir şahlanışın müjdecisi olmuştur. Merhum Akif için ne söylesek ne yazsak, onun bu ülke için yaptıklarının yanında okyanusta bir damla misali olacaktır” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından lise öğrencileri ve öğretmenler tarafından hazırlanan oratoryonun seslendirildiği tören, yıl içinde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.