Kadirli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, törenlerle kutlandı. Törenler, Andırın Caddesi'nde, temsili Kuvayi Milliye ekibinin protokol tarafından karşılanmasıyla başladı. Protokol ve Kuvayi Milliye ekipleri kortej yürüyüşünün ardından yürüyerek şehir stadyumuna geçtiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Muhittin Pamuk ve Belediye Başkanı Ömer törene katılanların bayramını kutladı.

Kadirli’nin kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Ömer Tarhan, ‘’95 yıl önceki inanç ve bağlılıkla hep birlikte kutlu bir bayram çoşkusunu paylaşıyoruz. Bugün bizi tutsak etmek isteyen kuvvetleri bertaraf ettiğimiz günün yıl dönümüdür. 4 Mart 1919 ‘da Kadirli'mizde işgale uğrayan yerlerden birisiydi. Birinci dünya savaşının maddi manevi acılarını dindirmeden bize son darbeyi vurmak isteyenlere inat yeniden ayağa kalktık. Çukurova’da hürriyet güneşi 7 Mart'ta Kadirli’de doğmuştur. Çukurova'da işgalden kurtulan ilk şehir olmakla övünüyoruz. Allah vatanımızı milletimizi bayrağımızı namusumuzu sinsi ve kalleş düşmanın şerrinden korusun. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 7 Mart Kadirli’nin Kurtuluşu Bayramınız kutlu olsun.’’ dedi.

İlçe genelinde düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan tarafından verildi.

Tören mehteran takımının konserinin ardından son buldu. Kutlamalara, çevre il ve ilçelerden gelen Kuvayi Milliye ekipleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri ve Kadirli halkı katıldı.