Büyükbaş hayvanlarda ortaya çıkan ve hastalık görülen hayvanı kısa sürede öldüren Afrika hastalığından dolayı Kadirli ilçesine bağlı Kesim, Durmuşsofular, Sofular, Bekereci, Kayasuyu ve Bahadırlı köyleri Kadirli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından karantina altına alındı.

Karantina altına alınan köylerde hayvan giriş ve çıkışı yasaklanırken, yetkililer tarafından köylerde çalışma başlatıldı. Türkiye'de en son 40 yıl önce görülen Afrika hastalığından dolayı karantina alınan köylerde 50'nin üzerinde büyükbaş hayvan telef oldu.

Afrika hastalığından dolayı kendisinin de 3 adet ineğinin öldüğünü belirten Bekereci köyünde ikamet eden Halil Sağır, hastalığa yakalanan hayvanların kısa süre içerisinde telef olduğunu söyledi. Sağır, "Bu civar köylerde adeta kimse de hayvan kalmadı. Hastalık görülen köylerde şu anda veterinerler çalışma yapıyorlar. Hastalığa yakalanan ineklere tedavi uyguluyorlar. Ancak bir netice alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Kadirli Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilisi ise yaptığı açıklamada, hastalık çıkan işletmeler başta olmak üzere çevre işletmeler ve muhtarlık nezdinde bilgilendirme yapıldığını belirterek, "Karantina bölgesine hayvan giriş çıkışlarının engellenmesi için ilçe jandarmasına gerekli bildirim yapıldı. Karantina bölgesinde her türlü canlı hayvan ve hayvansal ürün çıkışı yasak olduğundan bölgedeki vatandaşların duyarlı davranarak yasakları ihlal edenleri jandarmaya bildirmeleri rica olunur" dedi.