Kadirli'ye yılda 15 milyon lira katkı sağlayan turpun şu an ekilen çeşitleri Japon, kırmızı, siyahve beyaz olmak üzere dört çeşit olduğunu söyleyen Ziraat teknisyeni Ayşe Savrun, "Kahramanmaraş'ta Çinden getirilen ve Red heart( kırmızı kalp) adı verilen bir turp çeşididenendi ve Türkiye'de yetiştirilebileceği sonucu alındı.Turpun tohumu üretildi ve Kadirli'de bu yıl ekimini yapılacak. Bu turp çeşidinin dönüme 4-5 ton ürün vereceği tahmin ediliyor. Kadirlili çiftçilere hayırlı olsun." dedi.

Bölgenin önemli bir gelir kaynağı olduğunu ve Türkiye'nin turp üretiminin yüzde 70'inin Kadirli'den sağlandığını söyleyen Ziraat teknisyeni, yeni turp çeşidiyle ekim alanının 20 bin dekardan daha fazla olacağını ifade etti.

Yörenin sembolü ve 5 bin kişinin geçim kaynağı olan turpun yapılan araştırmalarda sağlık açısından da çok faydasının bulunduğunu anlatan Savrun, "Turp, öksürüğe, böbrek taşlarının düşmesine, karaciğer şişliğine, sarılık ve safra kesesi, romatizmal hastalıklar, astım ve bronşite iyi geliyor. İçerisinde C, B1, B2 vitaminleri, şekerler, nişasta, hardal yağı, askorbik asit gibi pek çok madde ihtiva eden turp, C vitamini bakımından portakal ve limondan önce geliyor." ifadelerini kullandı