Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde(OKÜ) faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu, Osmaniye’de görev yapan kaymakamları, öğrencilerle buluşturdu.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencileri, hedefledikleri meslekler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve bölümü bu yıl kazanan öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da "Kaymakamlığa Dair Her Şey ve Geleneksel Tanışma Kokteyli" programını düzenledi.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu’nun tanıtımı ile başlayan programda Osmaniye Vali Yardımcısı ve Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ile Hasanbeyli Kaymakamı Fahrettin Demir, öğrencilerin Kaymakamlık ile ilgili sorularını yanıtladı.
Öğrencilerin 15 Temmuz gecesi sonrasında Kaymakamlığa halkın bakış açısını sorması üzerine Osmaniye Vali Yardımcısı Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, 15 Temmuz’da sade sözle değil, yürekle olan bir duruşun sergilendiğini ifade etti. Maraşlı, “15 Temmuz gecesinde birlik ve beraberlik adına kaymakamların hangi noktada olduğunu herkes gördü. Vatandaşın devlete bakış açısı değişti bu 15 Temmuz gecesi sonrasında devlet millet kaynaşması birleşmesi olarak gerçekleşti” dedi.