Osmaniye Düziçi ilçesine bağlı Ellek Beldesi’nde faaliyet gösteren girişimci Ömer Gök, keçiboynuzlu mısır ve buğday gevreği üretti.
Ellek Beldesinde faaliyet gösteren girişimci Ömer Gök, 2015 yılında KOSGEB Ar-Ge desteğiyle “Keçiboynuzlu mısır ve buğday gevreği” üreterek ürünün patentini aldı.
İşletme sahibi Ömer Gök keçiboynuzunun faydalı bir besin olduğu için üretmeye karar verdiğini belirterek, “Keçiboynuzu, sindirim sistemi bozukluğu, gastrit, astım, ishal, akciğer kanseri, diş ve diş eti hastalıkları gibi hastalıklara iyi geldiği ve organizma da idrar söktürücü, kan yapıcı, kas ve kemik geliştirici, kolesterol düşürücü özellikleri bulunduğu biliniyor. Bu sebeple doğal lif deposu, sağlıklı ve besleyici olan keçiboynuzu tüketimini artırmak ve çikolata yerine mısır gevreğinde kullanılması fikrinden yola çıktım, işletme yenilikçi bir ürün geliştirdim” dedi.
Ürünün pazarlanması için çalışmalarının devam ettiğini belirten Gök, “2016 yılında ise ürünün seri imalatını yine KOSGEB Endüstriyel Uygulama desteğiyle gerçekleştirdim. Ürünün pazarlanması konusunda çalışmalarım devam ediyor” diye konuştu.