- Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü, Ceyhan Nehri üzerinde bulunan Kırmıtlı Kuş Cenneti Havzası'nın doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla kano safari düzenledi.

Cevdetiye köyü ile Hemite köyü arasındaki 11 kilometrelik güzergahta düzenlenen etkinlikte 20 doğasever kuş cenneti havzasında kanoyla gezerek nehrin doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu. 

Göçmen kuşlarının yuvalarının bulunduğu Yeni Köy parkında kanolardan inerek bir süre doğa yürüyüşü yapan gruba Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü üyesi Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından kuş cennetinde bulunan kuş türleri hakkına bilgi verildi.

Laçinbala, AA muhabirine, Ceyhan Nehri ve Cevdetiye ile Hemite köyü arasındaki bulunan kuş cennetinin güzelliklerini göstermek amacıyla bu güzergahta ayda bir kano safari ve doğa yürüyüşü yaptıklarını söyledi.

Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü'nün doğaseverleri tabiatla buluşturmak için çeşitli projeler yaptığını belirten Laçinbala, kano safari ve doğa yürüyüşlerine ilginin gittikçe arttığını ifade etti.