Yaralı olduğu için çöp konteyneri yanına bırakılarak ölüme terk edilen tay, Belediye Başkanı Kadir Kara'nın talimatıyla tedaviye alındı.

Toprakkale ilçesinde bulunan ve 1 aylık olduğu tahmin edilen yaralı tay, vatandaşların ihbarı üzerine Osmaniye Belediyesi'ne ait araçla hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezine götürüldü.

İlk müdahalenin ardından sağlık durumunun kötü olduğu anlaşılan tay, Başkan Kara'nın talimatıyla tahsis edilen araçla Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veterinerlik Fakültesi'ne gönderildi. Burada Doç. Dr. Ramazan Gönenci tarafından muayene edilen taya, sol bacağında travmaya bağlı eklem tahribatı, ön ve arka ayaklarında enfeksiyon ve uzun süre açlığa maruz kaldığı için bünyede aşırı zayıflama teşhisi kondu.

Yaraları sargıya alınan, serum takılan ve ilaç tedavisine başlanan tay, daha sonra Toprakkale'de bir çiftlikte bakıma alındı. Bir hafta süreyle çiftliğin veteriner hekiminin gözetiminde tutulacak tayın, yürüyebilmesi için MKÜ Veterinerlik Fakültesi'nde tedavisine devam edilmesi kararlaştırıldı.

- Adı "Minumus" olacak

 Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimi Ali Laçinbala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı taya uygulanacak destekli bandajın çözülmesinden sonra 1 ay süreyle fizik tedavi uygulanacağını söyledi.

Tedavisinin tamamlanmasından sonra tayı sahiplendireceklerini belirten Laçinbala, "Osmaniye Veteriner Hekimler Odası yöneticilerinden veteriner hekim Ali Nuri Yiğit, tayı sahiplenerek 3 yaşındaki kızı Ada Sonay'a hediye edecek. Babasının kendisine yavru at hediye edeceğini öğrenen Ada Sonay, ona bir çizgi film kahramanı olan "Minumus" adını koymuş" diye konuştu.