Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Osmaniye OSB Konferans Salonunda gerçekleştirilen zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, Osmaniye OSB'nin, yapılan yatırımlarla Türkiye'de demir çelik sektöründe önemli bir yere geldiğini belirterek, ülkeye ekonomik anlamda katkı sunacak yeni yatırımların da yapılacağını söyledi.

Tosyalı Holding'in yeni yatırımlarını anlatan Tosyalı, "Dünyanın birçok yerinde yatırımlarımız var. Son yatırımımız olan Tosyalı-Toyo, Türkiye’deki yatırımlarımızı taçlandırdı. Tosyalı-Toyo ile ülkemize ekonomik anlamada katkı sağlayacağız. Bu yatırımla yeni iş kapısı açılacak" dedi.

Osmaniye ekonomisine önemli katkısı olan fıstığının da önünü açacak yeni yatırımlar yapacaklarını aktaran Tosyalı, "Tarım ve sanayi ürünü olan yer fıstığı kalaylı teneke ile ihraç edildiğinde daha uzun ömürlü olacak. Bu da Osmaniye için büyük bir şanstır" diye konuştu.

Moderatörlüğünü gazeteci-yazar Osman Saffet Aralot'ın yaptığı OSB Ekonomi Zirvesi'nde Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Kerem Alkin ve Halk Yatırım Başekonomisti Banu Kıvcı Tokalı ülke ve dünya ekonomisi hakkında konuşma yaptı.