Başkanı Kadir Kara, törende, göreve geldikten sonra çalışanlarına yönelik verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kendisinin her zaman işçisinin yanında olduğunu dile getiren Kara, “Sözleşmenin tarafların uzlaşması ile imzalanması da beni memnun etmiştir. Geçmişte yaşanan sıkıntıları bir belediye çalışanı olarak ben de yaşadım. Bu nedenle sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bu sıkıntıların tekrar yaşanmamasına gayret ediyorum. Gerek belediyemizin çalışmalarına ve gerekse bu toplu iş sözleşmesinin imzalanmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Osmaniye Şube Başkanı Kadir Çenet de  çok iyi oranda zam yapıldığını, bayram ikramiyelerinde de önemli bir artış yaşandığını belirterek, işçilere desteklerinden dolayı Başkan Kara'ya teşekkür etti.

Sözleşmeye göre, 3 yıl süresince işçilerin maaşına ilk 6 ay yüzde 5,5 ve ikinci 6 ay yüzde 5,5 şeklinde artış yapılacak. Sosyal hak edişlere yıllık yüzde 10 artış yapılan sözleşmede 150 lira olan Kurban Bayramı ikramiyesi bin liraya, 100 lira olan Ramazan Bayramı ikramiyesi ise 500 liraya çıkarıldı. Sözleşme, 194 işçiyi kapsıyor.