Osmaniye'de Ramazan ayı nedeniyle açılan iftar çadırında ilk yemek dağıtımı yapıldı.

Osmaniye Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Osmaniye Belediyesi tarafından her gün 3 bin 200 kişilik iftar yemeği verileceğini bildirdi. Bukan, "Evlerde iftarı açan vatandaşlar için 2 bin kişilik 3 çeşit yemek dağıtılacak. Ayrıca, çadırdan iftar saatinde de bin 200 kişiye 4 çeşit yemek verilecek." dedi.

Osmaniye Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını vurgulayan Bukan, şunları kaydetti: “Osmaniyeli hemşerilerimin ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Yardımlaşmanın doruk noktaya çıktığı bu güzel ayda Başkanımız Kadir Kara’nın talimat ve çalışmaları ile belediye olarak üzerimize düşen görevi yaparak vatandaşlarımıza her gün burada 3200 kişilik yemek vereceğiz. İftar çadırımızda vatandaşlarımız ile birlikte olmaya gayret göstereceğiz. Bu yıl vatandaşlarımız her yıldan daha güzel bir hizmet alacaklardır. Ayrıca bu yıl Osmaniye’nin 10 farklı noktasında büyük iftar yemekleri organize edeceğiz.”

Akşamları ise Ramazan ayının ruhuna uygun programlar düzenlediklerini ifade eden Başkan Vekili Abdullah Bukan, teravih namazına göre programın şekilleneceğini söyledi. Bukan, “Etkinliklerimiz iftardan sonra çocuk eğlenceleri ile başlayıp teravih namazına kadar devam edecek. Teravih namazı ile birlikte programa ara verilecek. Namaz çıkışı ise gecenin sanatçısı sahne alacak.” diye konuştu.