Yaklaşan kurban bayramı öncesi Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyonca kurbanlık hayvanların satış fiyatları belirlendi.

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile kurban bayramı öncesi komisyonun aldığı kararlar ile ilgili bilgi verildi. Verilen bilgiye göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatı şu şekilde belirlendi:
"Küçükbaş hayvanlar için mor, kangal ve Van beyazı koyun için 12,50 TL, sarıbaş koyun ve keçi için 13 TL, merinos koyun için 14 TL, büyükbaş hayvanlar için tosun 14 TL, düve 12,50 TL ve kısır inek ise 11 TL"

KASAPLAR ODASI BAŞKANI DENİZ: KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESELİM

Piyasa da küçükbaşta sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden Kasaplar Odası Başkanı Ömer Deniz," Büyükbaş kurbanlıklarda maliyetler artığı, mal az olduğu için fiyatlarda artışlar yaşanabilir. Vatandaşlarımızın ilerleyen zamanlarda dana etinde anormal artış olmaması için büyükbaş yerine küçükbaş kurban kesmeleri iyi olur. Üreticinin elinde küçükbaş hayvan stoku fazla olmasına karşılık büyükbaşta şuanda fiyat artışları yaşanmaktadır. Vatandaşlarımız küçükbaş kurbana yönelirlerse piyasaların dengelenmesi adına olumlu bir gelişme olur." diye konuştu.