Tarlalardan toplanan salçalık kırmızı biberler, kadınlar tarafından çekirdeklerinden arındırıldıktan sonra yıkanıyor ve mahallelere gelen seyyar ya da belirli noktalarda kurulan makinelerde çekilerek salçalık hale getiriliyor. İsteğe göre kaynatılan salça, daha sonra evlerin damlarına serilerek bir süre kurutuluyor. Kuruyan salça, daha sonra zeytin yağı ile karıştırılarak bidonlara alınıyor ve tüketime hazır hale getiriliyor.

Düziçi ilçesinde pazarcılık yapan Akif Mert, AA muhabirine, vatandaşların salça için genellikle Adana'nın Karaisalı ilçesinde yetiştirilen biberi tercih ettiğini söyledi.

Vatandaşların, marketten alınan salçaya göre daha ucuz olduğu için salçalık biberi kendileri yaptığını anlatan Mert, 100 kilogram biberden yaklaşık 15-20 kilogram salça çıktığını, bunun da bir ailenin bir yıllık ihtiyacını fazlasıyla karşıladığını ifade etti.