Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, süt hijyen kursuna katılan 21 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Sütün insanlar için önemli bir besin olduğunu belirten Sağlam, "Onuncu Kalkınma Planı Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı Eylem Planı kapsamında Bakanlığımız sorumluluğunda yürütülmekte olan Gıda Güvenirliğinin Arttırılması Bileşeni çerçevesinde birincil üretim dahil gıda arz zincirinde yer alan üreticilerin gıda güvenirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalıkları oluşturulması için düzenlemiş olduğumuz Süt Hijyeni Kursu tamamlandı.

Süt hijyeni önemli bir konudur, bu sebeple eğitimlerimiz devam edecek. Süt çok önemli bir besin kaynağı fakat işleme aşamasında hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşabilmektedir." şeklinde konuştu. 

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.