Yenice'yi emniyet müdürlüğü binası önünde, yardımcıları Mustafa Erol, Ahmet Yüreklier, Ahmet Kurt, şube müdürleri, ilçe emniyet amirleri, karakol ve birim amirleri ve polis memurları karşıladı. Yenice, daha sonra makamına geçerek Erol'dan Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Flamasını teslim alıp göreve başladı.

Yenice, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmaniye'de asayişin sağlanması konusunda vatandaşın da desteğini alarak kanunlar çerçevesinde, insan haklarına saygılı, özellikle insan odaklı çalışma anlayışıyla görev yapacağını söyledi.

Çok hassas bir dönemden geçildiğini belirten Yenice, “Malum yurt dışında yaşadığımız bir takım sıkıntılar ve hadiseler var ama metanetli olmak lazım. Biz büyük bir devletiz. Onun üstesinden geleceğiz. Osmaniye halkının desteği ile gayretlerimiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

Yenice, şunları kaydetti:

 “Asla kanunların dışına çıkmadan, bize verilen yetki ve sorumlulukları sonuna kadar kullanarak görev alanı içerisindeki tüm görevlerimizi fedakarca yerine getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sayın valimizin himayelerinde hizmetlerimizin  katlanarak artarak sürdürüleceğini umuyor, arkadaşlarıma bu konuda inanıyorum.”