Merkez Valiliğine atanan Cerrah, Osmaniye Valiliği'nin Polis Evi'nde düzenlediği veda programında, görev süresinde kente güzel hizmetler yapıldığını söyledi. 

Göreve 2009'da Osmaniye'de başladığını ve 42 yıllık meslek hayatında en güzel hizmeti Osmaniye'de yaptığını ifade eden Cerrah, şunları kaydetti:

"Göreve başlarken beni büyük bir kalabalık karşıladı. Halkımıza hitap ederken, 'Ben Osmaniye'ye hizmet etmek için geldim, halkımızın hizmetkarıyım ve öyle hizmetler yapacağız ki iz bırakan bir Vali olacağım' diye söz vermiştim. Aradan geçen 4 yılda bunu başardığıma inanıyorum. İnsanoğlunun bir yerde ne kadar kalacağına karar veren makam Allah'tır. Rızkı ne kadarsa o kadar kalır. Ama bu rızk bazen iki sene, bazen üç veya beş yıl oluyor ve bitiyor. Daha başka görevlere atanabiliyorsunuz."

İnsanoğlunun kapanan kapıları gördüğünü, açılacak kapıları ve rızkında neler olduğunu göremediğini dile getiren Cerrah, Osmaniye'deki görevini tamamladığını bundan sonra açılacak rızk kapılarının olabileceğini belirtti.

Osmaniye'deki görevini başarıyla tamamladığına inandığını ve vicdanen rahat olduğunu söyleyen Cerrah, şöyle devam etti:

"1971 yılında devlet memuru olarak göreve başladım. 42 yıllık meslek hayatımda ülkenin ayak basmadığım vilayeti kalmadı. Buralarda çok sayıda dostlarım oldu. Ama en güzel görevi Osmaniye'de yaptım. Çünkü Osmaniye'de Vali olarak görev yaptım. Devletin imkanlarını kullanmak söz konusuydu. Bunu sadece asayiş konularında değil, diğer alanlara da hizmet etmemiz için devletimiz bize imkan sundu. Güzel hizmetler yaptık. Görev süremi dolu dolu yaşadım. Vicdanen çok rahatım. Belki kusurlarımız olabilir. Bir hizmet tek başına olmaz. Milletvekillerimizden il başkanlarımıza, meclis üyelerine, sanayicilerimizle ve halkımızla bir arada bütün bunları başardık. Osmaniye halkı beni bağrına basmasaydı bende bu kadar şevkle, zevkle görevimi yapamazdım. Bu gün veda etmiyorum. Benim yaradılışımda birisi veda etmez, ölene kadar çalışmaya devam eder. Bu ülke benim ülkem, bu bayrak benim bayrağım, bu millet benim milletim, ben Türk milletine aşık bir Valiyim. Sonuna kadar devletime, milletime hizmet etmeye varım."

Cerrah, Osmaniye'ye atanan Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu'nun ise arkadaşı olduğunu, Sivas ve Kütahya'da birlikte çalıştıklarını ve kente güzel hizmetler yapacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Programda, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ve bazı sivil toplum kuruluşları, ulusal ve yerel basın temsilcileri Vali Cerrah'a plaket ve hediyeler verdi.