Milli Eğitim Bakanlığı, Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği Birliği işbirliğinde ülke genelinde düzenlenen 'Çanakkale Ruhu ve Gençlik' konulu kompozisyon yarışmasında ili temsil edecek öğrencilere ödülleri Vali Kerem Al tarafından verildi.

Osmaniye’de düzenlenen yarışmada 2984 lise öğrencisi arasında, ilk sırayı 'Yazacağız' isimli kompozisyonu ile Merkez 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Hasibe Sena Kutsal, ikinciliği 'Emanet' adlı kompozisyonu ile Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatma Nida Boyraz, üçüncülüğü 'Müthiş Bir İmtihan… Çanakkale' adlı kompozisyonu ile Kadirli Savrun Anadolu Lisesinden Burcu Gökçe Ecinni, dördüncülüğü 'Bir Damla Kan… Vatan' adlı kompozisyonu ile Merkez TOBB Osmaniye Fen Lisesinden Nursima Göktürk ve beşinciliği ise 'Tarih Nasıl Yazılır?' isimli kompozisyonu ile Hasanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Özkan elde etti.

Vali Kerem Al, yarışmada dereceye giren tüm öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Düzenlenecek olan Bölge finali ve Türkiye finalinde de öğrencilerin başarısını görmeyi arzu ettiğini belirten Vali Kerem Al, biriciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncü, dördüncü ve beşinciye ise çeyrek altın ve tüm öğrencilere flash disk ve kitap hediye etti.

Yarışmada dereceye giren Osmaniyeli öğrenciler 13 Mart 2015 tarihinde Antalya’da düzenlenecek olan Akdeniz Bölgesi finalinde yarışacaklar. Bölge finalinde başarılı olan öğrenciler ise Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacaklar. Valilik makamında düzenlenen ödül töreninde, öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü, Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri ile öğretmenler eşlik etti.