Osmaniye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78’nci yılında düzenlenen törenle anıldı.
Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen törende Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ve siyasi partilerin il temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalarak Atatürk’e saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program devam etti.Burada Şeref Defterini imzalayan Osmaniye Valisi Kerem Al, "Atatürk, milletinin en zor zamanlarında liderlik yapmış ve istiklal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır" dedi.
Atatürk’ün en büyük idealinin Türkiye’yi birlik ve beraberlik içerisinde müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak olduğunu belirten Al, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetin kazanım ve değerlerine sahip çıkmak ve onun ebediyete kadar payidar kalabilmesi için çalışmak, Atatürk’ün ruhunu şad edecek en büyük eylemdir. Atatürk, Milletinin en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde “hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır“ diyerek hiç kimseyi ve hiçbir yeri ayırmadan istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır. Bu gün bizlere düşen ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olaylara karşı aynı dirayeti göstermek bu zamanın küresel güçleri ve onların içerdeki uzantılarına karşı Atatürk’ün ve aziz ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyeti, demokrasiyi, milli iradeyi, millet egemenliğini yani Türkiye’yi canla başla korumaktır. Bu düşüncelerle, vefatının 78. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar saygı ve şükranla anıyorum.”
Devlet Bahçeli Meydanı’nda başlayan program Cebelibereket Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cebelibereket Ortaokulu Müdürü Nazif Ercemal, günün anlamını belirten konuşmasını yaptı. Daha sonra Cebelibereket Ortaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği gösterinin ardından program sona erdi.