Osmaniye’de Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği 9. Özgür Film Festivali Film Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı.

Festivalin 12-14 2015 Haziran'da yapılacağını belirten Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Çenet, "Festival etkinliklerinin 12 Haziran Cuma günü saat 14.00’te Osmaniye merkez Çardak köyünde başlayıp saat 22.00’ye kadar devam edecek. 13 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te Osmaniye kent merkezindeki Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde başlayıp saat 22.00’ye kadar devam edecektir. 14 Haziran Pazar günü ise konuk sanatçılarla birlikte Hemite köyündeki Yaşar Kemal Parkı, Kasabala antik kenti ve Düziçi ilçesindeki Karacaoğlan bölgesine gezi düzenlenecektir. Gezi için Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 10.00’da araç kaldırılacaktır." diyerek vatandaşları festivale katılmaya davet etti.

Bu yıl 9.’su gerçekleştirilecek 'Özgür İnsan Ödülü'nün Prof. Dr. Avşar Timuçin’e verileceği bildirildi. Uluslararası Özgür İnsan Ödülü'nün ise 1914-1915 Çanakkale Savaşlarında vatan için hayatlarını kaybedenlere verilmesinin uygun görüldüğünü ifade eden Çenet, etkinlikler kapsamında 'Bin Çiçekli Bahçe, Yaşar Kemal Anısına Öykü, Halk Bilimi, Şiir Yarışması' sonuçlarının da belli olduğunu söyledi. Bütün ödüllerin 13 Haziran günü Ahmet Şekip Ersoy Kültür merkezi salonunda sahiplerine verileceğini açıkladı.