Tüm Türkiye’de düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Osmaniye’de coşkuyla yapıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, CHP İl Başkanı Nedim Ünlü’nün ses tellerindeki rahatsızlığından dolayı İl Eski Başkanı Kemal Tabak, AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, yaptıkları konuşmalarda 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini lanetleyerek, Türk milletinin verdiği örnek demokrasi mücadelesinden övgü ile bahsederek, birlik beraberlik mesajları verdiler. Belediye Başkanı Kadir Kara ayrıca Karaçay Rekreasyon alanı üzerinde yapılan asma köprüye ise 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü isminin verilmesini önerdi.
Son olarak konuşma yapan Vali Kerem Al ise 23 gündür Demokrasi Nöbeti’nde meydanı dolduran ve özverili olarak demokrasi ve milli iradeye sahip çıkan Osmaniyelilere teşekkür etti. Vali Al ayrıca organizasyonların düzenlenmesinde yer alan ve emeği geçenleri de tebrik ederek teşekkür etti.
Program İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin meydana kurulan dev ekrandan canlı olarak sunulmasıyla devam etti.