Türkiye Hokey Federasyonu tarafından düzenlenen ve 2017 faaliyetler programında bulunan 1. Kademe antrenörlük kursu, Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Tosyalı Arena Spor Salonunda bulunan toplantı salonunda başladı.

Ülke genelinde 8 ilden 52 antrenör adayının katıldığı teori derslerinde genel temel bilgilerden özel antrenman bilgilerine kadar birçok konunun işleneceğini ifade eden Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Yücel Erdoğan, “Slayt gösterimi şeklinde devam eden ve kursun ilk bölümünü içeren teori derslerine Adana Çukurova Üniversitesi’nde görev yapan öğretim görevli akademisyenler de katkı sağlayacaklar. Daha sonra kursun ikinci bölümünü kapsayan pratik bilgiler için Osmaniye Hokey Sahasını kullanacağız. Burada antrenör adayı arkadaşlarımıza özel taktik ve teknik çalışmaları hakkında bilgiler sunulacak. Kursumuza Türkiye geneli 7-8 ilden yaklaşık 52 kursiyer katıldı. İnşallah güzel bir program olur” dedi.

Düzenlenen kursa Gaziantep’ten katılan Asım Atçıl, çok güzel bir ortamda olduklarını belirterek, şu ifadeleri kulandı:

“Federasyonumuzun bize sağladığı bu imkanlardan dolayı mutluyuz. Burada antrenörlük belgesi alarak ülkeme ve şehrimdeki çocuklara sahip çıkıp hokey sporunun daha da gelişmesi adına çalışmalar yapmak istiyorum.“

Muğla’dan geldiğini ve 8 yıldır hokeyle uğraştığını belirten Melisa Aktaş ise, “Hokey sporu Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde oldukça yaygın bir spordur. Buradan alacağım antrenörlük belgesiyle bu sporu Muğla’ya ve batıya da götürerek oralarda da yaygınlaşmasını sağlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.