Osmaniye merkez İstasyon Caddesi'nde bir iş yerinde bulunan sadaka kutusunu gözüne kestiren hırsız, el çabukluğu ile çaldığı sadaka kutusunu poşet koyup ortalıktan kayboldu.
Olayın sabah saat 09.00 sularında olduğunu belirten işyeri sahibi Hamit Gümüş, “Personelin çay demlemek için mutfak kısmına geçtiğinde olmuş. Sanırım bu arkadaş buraya birkaç kez keşif yapmış ve sadaka kutusunun orada olduğunu ve içinin dolu olduğunu görünce kendini oraya hedeflemiş. Personel arkadaş arkaya gittiğinde elinde poşetle içeriye giriyor. Elinde poşet ve yüz kısmını atkıyla sarıp içeriye giriyor sağı solu kolaçan ediyor. Kamerada poşetin içine attığını görüyoruz. O anda personelimiz çıkıp görünce kovalamaya başlıyor ama yetişemiyor.”
Sadaka kutusunun dolu olduğunu belirten Gümüş, “Tahminen 250 ila 300 lira arasında para vardı. Biz burada genelde hafta sonralarında müşterilerimize kampanya yapıyoruz. Kampanyadan dolayı hamile müşterilerimizden ücret almıyorduk. Biz ücret almadığımız için hamile müşterilerimiz kutuya sadaka atıyorlardı. Bundan dolayı sadaka kutusu doluydu. Olay polise intikal etti. İhtiyacının olduğunu söyleseydi. Aç ise doyururduk. Harçlığı yoksa da harçlığını vermeye çalışırdık. Bunun sadaka kutusunu alması gerçekten bir vatandaş olarak halk olarak üzücü bir olay. Bu tür olayların tekrar etmemesi için tekrar sadaka kutumuzu aldık yerine koyduk. Umarım bu kez kaptırmayız.” diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.