Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor programı çerçevesinde Hasanbeyli ilçesinde kadın çiftçilere yönelik safran yetiştiriciliği eğitimi verildi.

Hasanbeyli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salonunda verilen eğitime, projeye katılan kadınlar, aileleri ve ilgili teknik personeller katıldı. Eğitim öncesi bir açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veyis Tuncer, ”Proje Hasanbeyli’de üretmek ve tarımdan para kazanmak isteyen kadınlarımız için bir fırsat. Amacımız dünyanın en pahalı bitkisi olan safranı “Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği” projesiyle tarımsal bir yenilik olarak ilimiz tarımına kazandırmaktır” dedi.

Proje Koordinatörü Yeliz Akyol tarafından eğitim çalışması hakkında kısa bir bilgi verildi. Daha sonra programda eğitici olarak görev alan Ziraat Mühendisi Güler Çapık tarafından ise görsel sunum yapılarak safran bitkisinin önemi, kullanım alanları, yetiştiriciliği ve pazarlama değeri hakkında ayrıntılı bilgi verildi.