Küçük sanayi sitesinde otomobil yedek parçası ve aksesuarları satan iş yerinde çıkan yangında bir itfaiye eri dumandan etkilendi, büyük çaplı hasar oluştu.

Küçük Sanayi Sitesi 11. blokta İsa Balta'ya ait iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki esnafın haber vermesiyle olay yerine gelen Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alabilmek için balyoz, levye ve iş makinesiyle dükkanın arka duvarını kırdı. 

Yaklaşık iki saatlik çalışma sonucu söndürülebilen yangın sonucu iş yerinde büyük çaplı hasar meydana geldi. İş yerindeki bazı malzemeler, esnafın gayretiyle kurtarılmaya çalışıldı.

İş yeri sahibi Balta'nın, dükkanını kısa süre önce kredi kullanarak açtığı öğrenildi.

- Emektar itfaiyeci

Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye erinin yoğun çabası dikkati çekti. Emekliliğine kısa süre kaldığı öğrenilen itfaiyeci Ahmet Avşar (56), iş yerinin çatı katına çıkarak yangına uzun süre müdahalede bulundu. Bu esnada oksijen tüpü biten Avşar, arkadaşlarının uyarılarına rağmen yeni oksijen tüpü gelene rağmen dumanların arasında alevlerle mücadeleyi sürdürdü. 

Bir süre sonra dumandan etkilenen Avşar, hazır bekletilen ambulanstaki tedavisinin ardından arkadaşlarının yardımına koşarak yeniden çalışmalara katıldı.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.