Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Türkiye genelinde 62 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, 294 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 35 şüpheliden 27'si tutuklandı.

Telefonla ardıkları vatandaşlara kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen kişilere yönelik bir yıldır sürdürülen teknik takip sonucunda gerçekleştirilen operasyonla yakalanan 35 şüphelinin, bin 700 kişiye ait hesap, kredi kartı numaraları ile T.C. kimlik numaralarını kullandıkları, 70 bin vatandaşı telefonla arayarak 3 milyon 100 bin 563 lira ve 1 kilo 350 gram altın elde ettikleri belirlendi.

Şüphelilerin ev, iş yeri ve otomobillerinde bulunan 2 tabanca, 68 sim kartı, 43 cep telefonu, 72 kimlik fotokopisi ve 56 kredi kartına el kondu.

Osmaniye'ye getirilen 35 kişiden 2'si emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 33 şüphelinin 25'i "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçlarından tutuklandı.

Bu arada, söz konusu dolandırıcılık şebekesiyle ilgili operasyonların bir yıldır devam ettiği, bu kapsamda 420 kişi hakkında işlem yapıldığı ve gözaltına alınan 71 zanlının tutuklandığı öğrenildi.