Osmaniyeli iş kadınları, aile içi şiddetle mücadele için hazırlanan kısa filmde rol aldı.
Osmaniye İş Kadınları Derneği üyesi bir grup, özel makyaj yaparak çektikleri kısa filmle kadına yönelik şiddete karşı toplumu bilinçlendirmeye çalışıyor. 

Dernek Başkanı Feride Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli bir sorun olan kadına yönelik şiddete tepkilerini dile getirmek için kamera karşısına geçtiklerini söyledi.

Şiddete maruz kalan kadının bunu gizlemeye çalıştığını ifade eden Demir, "Kadınların çoğu 'Merdivenden düştüm', 'Ayağım takıldı düştüm', 'Kapıya çarptım' diyerek bunu saklamaya çalışıyor. Bizler de dernek üyelerimizle kamera karşısına geçerek onların buna benzer zor durumlarını anlatmak ve yanında olduğumuzu göstermek istedik" dedi.

Kadınların psikolojik durumlarını anlatmak istediklerini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız cinsel, fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddete maruz kalıyor, cinayete kurban gidiyor. Bu olaylar toplumumuzu etkiliyor. Osmaniye İş Kadınları Derneği olarak bu konuda farkındalık oluşturmak istedik. Şiddet gören kadınların yaşadığı psikolojik çöküntüyü, sıkıntıları da göz önüne alarak kısa film çekimi fikrimizi gerçekleştirdik. Kamera karşısına geçerek, şiddet gören kadını canlandırarak 'kadına şiddete hayır' mesajları verdik. Onların yaşadıklarını hissettirmek önemliydi.  Çekimler zor oldu. Şu anda montaj aşamasında olan çalışmamızı sosyal paylaşım sitelerinde yayarak farkındalık oluşturmak istiyoruz. "

Demir, artık kadın cinayeti haberlerini izlemek istemediklerini belirterek, "Böyle haberler bizi etkiliyor. Kadınlarımızın da ekonomik hayatta olması gerekiyor. Kadın ve erkek eşit yaşam hakkına sahiptir. Bizler de insanız, ezilmek istemiyoruz. Şiddet mağduru kadınların yanındayız ve şiddetin her türlüsüne karşıyız" diye konuştu.

Dernek üyesi Emine Sincer de kadın olmanın, kadınca yaşamanın zorlaştığı bir ortam oluşmamasını istediklerini söyledi.

Demet Demir ise şiddet gören ve çaresizlik içerisinde olduğu için bunu söyleyemeyen çok sayıda kadın olduğunu, kamera karşısına geçerek bu gerçeğin görülmesini istediklerini ifade etti.