Şırnak'da 6 Nisan 2005'de mayına basması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Öner Çivili'nin defnedildiği memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki şehitlik, her yıl olduğu gibi dünkü Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü törenlerine ev sahipliği yaptı.

Şehitlikte düzenlenen törende, 9 yıl önce toprağa verdiği, evli ve bir kız babası oğlunun kabrinin yakınındaki mezarlık duvarı kenarına oturup, başını elleri arasına alarak hüzün dolu görüntü sergileyen 62 yaşındaki Veli Çivili, bu görüntüsüyle uzun yıllar Türkiye'de vatanı korumak uğruna canlarını veren diğer şehit babalarının acısını yansıtmıştı.

Yaşamını, oğlunu sonsuz yolculuğuna uğurladığı Kadirli ilçesinde sürdüren Veli Çivili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece Şehitleri Anma Günü gibi özel günlerde değil, şehidinin mezarını sık sık ziyaret ettiğini söyledi. 

Oğlu Öner Çivili'nin, 2005'te Şırnak'ta Uzman Çavuş olarak görev yaptığı esnada mayına basarak şehit olduğunu anımsatan acılı baba, diğer yıllara göre bu yılki Şehitler Günü'nün kendisini daha çok duygulandırdığını ifade etti.

Bugünkü ziyaretinde de oğlunun kabir taşındaki fotoğrafını öpüp, dua eden ve mezara su döken baba Çivili, ''Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyorum. Hüzünlüyüm, çünkü oğlumu kaybettim, sevinmem ise torunumu severek koklayıp, oğlumun hasretini gidermemden. Gururu ve hüznü bir arada yaşadım. Allah kimsenin başına vermesin. Vatan sağolsun'' dedi.

Çivili, altı çocuğundan biri olan Öner'in, vatani görevini yaptıktan sonra uzman çavuşluk sınavını kazandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Oğlum şehit oldu. Yapacak bir şey yok. Allah rahmet eylesin. Şehidimin kızı, babası şehit olduğunda 3 yaşındaydı. Ona sarılıp öpmek, koklamak beni rahatlatıyor. Eşimle birlikte yaşıyoruz. Şehidimiz nedeniyle devletimizin bize verdiği aylık 350'şer lira yetmiyor. Yapabileceğim bir iş imkanı olursa sevinirim."

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Tayfun Çiftçi ise şehit ailelerinin yılda bir defa hatırlanmaması gerektiğini söyledi.

Şehitliğin, aileleri için ''mabet'' olduğunu ifade eden Çiftçi, "Bizler dün buradaydık. Sadece 18 Mart'ta değil, her zamanda burada olacağız. Babalarımız, her cuma, her bayram ve gün aşırı burada. Onlar için burası, acılarını döktüğü, oğulları ile dertleştiği yerler. İnsanlarımızdan, bizleri onure etmesini istiyoruz. Şehit babası olmanın gururunu yaşamak istiyoruz. Gazi olmanın gururunu yaşamak istiyoruz. Şehitlikleri sadece belirli günlerinde ziyaret etmesinler. Her gün gelsinler. Burada yatan kahraman evlatları görsünler. Anne ve babaların, hayatındaki en değerli varlığıdır onlar. Biz dün burada aynı hüznü yaşadık. Aynı zamanda gururu da yaşadık. Veli amcam da gurur duyulması gereken bir baba. Çünkü bu vatan için gencecik evladını toprağa vermiş. Onun elinin öpülmesi gerekir diye düşünüyorum."