Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle 3 çocuklarıyla Halep kentinden Türkiye'ye gelen Celal el Ahmed (42) ve eşi Hasine, Osmaniye'nin Dereli köyünde bulunan bir çiftlikteki evde yaşam mücadelesi veriyor.

Celal el Ahmed, AA muhabirine, biri engelli üç çocuğu olduğunu, çiftlikte çalışarak ailesinin geçimini sağladığını belirtti.

Suriye'de doğuştan engelli üç kızını kaybettiğini anlatan Ahmed, "Üç ay önce ailemle Osmaniye'ye geldim. Çiftlikte çalışıyorum. Zor da olsa hayatımızı sürdürüyoruz. 11 yaşında Riyad, 9 yaşında Sudenaz ve 3 yaşında Hiba adlı çocuklarım var. Ortanca kızım Sudenaz, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli" dedi.

- "Sudenaz, evin bereketi, neşesi"

Ahmed, Suriye'de götürdüğü hastanede doktorların "Sudenaz'ın 19 yaşına kadar yaşayabileceğini" söylediğini bildirdi.

Sudenaz'ı da diğer engelli kızları gibi kaybetmek istemediğini belirten El Ahmed, "Ona gözümüz gibi bakıyoruz. Her hafta mutlaka doktor kontrolünden geçmesi gerekiyor. Kullandığı ilaçlar var. Kızım konuşamıyor, yürüyemiyor, sadece 'anne', 'baba' diyebiliyor. Emekleyebiliyor. Bazen çok ağlıyor" diye konuştu.

Engelli kızının bakımının zorluğuna işaret eden El Ahmed, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen Allah'a şükrediyoruz. Bu da bir nimettir diye düşünüyoruz. Allah'ın sevdiği kuluyuz ki bizi böyle imtihan ediyor. Sonuçta engelli de olsa evlattır, canımızdan bir parçadır. Hiçbir ayrımı yoktur. Hatta Sudenaz daha şirin oluyor çünkü tam bir masum. Derdini anlatamıyor, yapmak istediğini söyleyemiyor. Bunun için ona canımızdan daha iyi bakıyoruz. Doğuştan engelli kızım Sudenaz, evimizin bereketi, neşesidir. Allah bize değerimizden çok fazlasını veriyor."