Osmaniye’nin Sumbas İlçesi’nde 3 Aile Sağlığı Merkezi, toplu açılış töreniyle açıldı.
Gafarlı ve Akçataş köyleri Sağlık Evleri ile Merkez Aile Sağlığı Merkez’lerinin toplu açılış törenine, AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM Divan katip üyesi Mücahit Durmuşoğlu, Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüksel Aydın, Halk Sağlığı İl Müdürü Hayri Sarı, KHB Müdürü Kaan Gökçeli, Ak Parti Kadirli İlçe Başkanı Mustafa Büyükbozduğan, İl genel Meclis üyeleri, Daire amirleri, Muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Sumbaslı katıldı.
AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM Divan katip üyesi Mücahit Durmuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, hükümetlerimiz son 14 yılda sağlıklı alanında önemli hizmetlere imza attığını söyledi.
Türkiye’nin son 14 yılda sağlık alanında çağ atladığını ifade eden Durmuşoğlu, "Bugün burada hayırlı bir hizmet için buradayız, bu hizmet hepimizin ihtiyaç duyacağı hizmet alanı sağlık, yani hiç birimiz sağlığımıza güvenmeyelim birazdan ne olacağımız belli değil. Bu alandan bizim özellikle son 14 yıldır hükümetlerimiz dönemlerinde önem verdiğimiz alan sağlık alanı bu alanda belli bir yere geldi. Artık Sağlık alanında çekilen çilerler eski Türkiye de kaldı, hizmetleri halkımızın ayağına getiriyoruz. Hani diyor ya insanı yaşat ki devlet yaşasın, biz de bu anlayışla insanı yaşatmak için elimizi taşın altına koyduk. Bu gün burada bir merkezde ikide köylerimizde olmak üzere 3 aile sağlığı merkezimizi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Sumbas’ın genç bir ilçe olması nedeniyle her alanda hizmete ihtiyacı olduğunu dile getirerek "Sağlık alanında kaliteli hizmet vermek amacıyla yeni açılan Aile Sağlığı Merkezi ile vatandaşlarımıza ulaşması daha kolay, daha ferah, daha hijyenik bir yerde hizmet vereceğiz" dedi.
Halk Sağlığı İl Müdürü Hayri Sarı, törende yaptığı açıklamada, aile sağlığı merkezinin 2 hekim odası, aile planlama, aşı, acil müdahale ve muayene odasıyla, Sumbas’ta 4 bin 400 kişiye sağlık hizmeti sunulacağını belirtti.
Konuşmalardan sonra AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM Divan katip üyesi Mücahit Durmuşoğlu ve protokol mensupları Sumbas Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını yaparak, merkezin içerisi gezildi.