Demircilik yaptığı Suriye'nin Halep kentinden, tedavi için 2 yıl önce eşi ve 3 çocuğu ile Osmaniye'ye gelen 38 yaşındaki Galye, geri dönüşüm atıklarını toplayıp satarak tek odalı evde ailesinin geçimini sağlıyor.
Saldırılarda enkaz altında kaldığını belirten Galye, AA muhabirine, ağır yaralı olarak geldiği Osmaniye'de tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Koltuk değneği yardımıyla hareket edebildiğini belirten Suriyeli Galye, "Esed saldırılarında evimize varil bombası düştü. Saatler süren uğraşlar sonucundan ağır yaralı olarak enkazdan çıkarıldım. Osmaniye'de karın bölgemden ve ayaklarımdan çok sayıda ameliyat oldum. Tedavim sürüyor, uzun zamandır koltuk değnekleriyle hareket edebiliyorum" diye konuştu.

Galye, sokaklarda topladığı geri dönüşüm atıklarını satarak, ailesinin geçimini güçlükle sağladığını kaydetti.

Cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerine uğradığını ifade eden Galye, şöyle konuştu:

"Elektrikli bisikletim var, bisikleti sürüyorum, çocuklarım ve bazen de eşim bana yardımcı oluyor. Bununla 1,5 yıldır plastik, kağıt ve metalleri topluyorum. Sonra bunları satarak ailemin geçimini güçlükle sağlıyorum. Kış ayları bizi zorluyor. Fakat ekmek parası kazanmak için bu zorlu koşullara göğüs germeliyiz. Çocuklarımın ihtiyaçları var. Burada kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalışıyoruz. Günde 15 ile 25 lira kazanabiliyorum, bir taraftan benim rahatsızlığım diğer taraftan yaşam koşulları yaşamımızı zorlaştırıyor."

- "En büyük temennim savaşın sona ermesi"

Galye, Suriye'deki iç savaşın biran önce sona ermesini istediğine değinerek, "Hayat koşulları ve Suriye'deki iç savaş bizi buralara sürükledi. Ülkedeki savaşta binlerce insan gibi ben de yakınlarımı kaybettim. Bunun son bulması, masum insanların ölmemesini temenni ediyorum" dedi.

Eşinin ayağındaki rahatsızlığından dolayı zor günler yaşadıklarını anlatan Fatma Galye ise çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirtti.

Mahallede sakinlerinin ve kentteki hayırseverlerin desteğinin kendilerine moral verdiğini anlatan Galye, "Tek dalı eve aylık 200 lira kira veriyoruz. Bunun yanı sıra elektrik, su parası ödemekten zorlanıyoruz. Sağ olsun hayırsever insanlar ve kuruluşlar bize yardımcı oluyor ama bu da yeterli olmuyor. Üç çocuğumun ihtiyaçları, eşimin rahatsızlıkları bizim için yaşamı daha da zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.