Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni (OGC) ziyaret etti. Basın mensupları ile buluşan Karaca, çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve basın mensuplarının sorunlarını dinledi.
Ziyaretinden dolayı Yılmaz Karaca’ya teşekkür eden OGC Başkanı İsrafil Avcı, “Adana’da düzenlenecek olan Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması’na katılmak üzere Adana’ya gelen sayın genel başkanımız, bizi de ziyaret etmek istedi. Kendisine bundan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın genel başkanımız bugüne kadar bizlerin sorunlarıyla çok yakından ilgilendi. Bundan dolayı da kendisine ayrıca teşekkür ediyor ve bizleri onurlandırdığı için cemiyetimiz adına saygılarımı sunuyorum” dedi.
Osmaniye’nin Türkiye Gazeteciler Federasyonu nezdinde ayrı bir yeri olduğunu belirten TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da, “Öncelikle cemiyetinizin bu güzel yapılanmasından dolayı sayın başkanımı ve yönetimini tebrik ediyorum. OGC, Türkiye genelindeki örnek birkaç cemiyetimizden biridir. Ben bütün cemiyetlerimizin böyle bir yapılanma içerisinde olmasını temenni ediyorum. Diğer yandan bildiğiniz gibi Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü değişti. Yeni Genel Müdür Mehmet Akarca, ilk olarak bizi kabul etti ve ilk ziyaretçisi biz olduk. Kendisine bundan önce Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün son 3 yılda gerektiği şekilde çalışmadığını ve sorunlarla ilgilenmediğini aktardık. Özellikle Basın Kartı ve Gri Pasaport konularındaki sorunları söyledik ve bunları rapor halinde dosya ile kendisine sunduk. Kendisinden de bu konuda destek beklediğimizi bildirdik. Ayrıca ilan alan gazetelerin durumu, radyo ve televizyonların sıkıntıları konusunda da gerekli bilgilendirmeyi yaptık. İnşallah bundan sonra bu tür sorunlarla karşılaşmayız” diye konuştu.
TGF Genel Başkanı Karaca, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorunlarını dinleyerek, onlara gerekli bilgilendirmeyi yaptı.