Toprakkale Kaymakamlığı, Toprakkale Belediyesi ve Tüysüz Belediyeleri ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı'nın birlikte organize ettiği "Toprakkale 1. Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası" Yüksel Uluğ Stadyumunda gerçekleştirildi.

Şampiyonaya Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Malatya ve Hatay'dan 270 sporcu katıldı. 3 güreşçinin yarıştığı baş pehlivanlığı Kahramanmaraş'tan Halil Hopur kazandı. 

Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak müsabakalar öncesi yaptığı konuşmada, ata sporu olan güreşe değer verdiklerini, bu etkinliği her yıl düzenleyerek, yeni nesillere aktarmak amacıyla geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti.

Müsabakalar sonunda 12 sıklette güreşen sporculardan 30 kiloda Furkan Üçoluk, 35 kiloda İsa Cengiz, 40 kiloda Halil Gökdeniz, 45 kiloda Ali Söylemez, 50 kiloda Erdal Dağ, 55 kiloda Utku Doğan, 60 kiloda Mücahit Zorba, 66 kiloda Hasan Kaya, 74 kiloda Yasin Genç, 80 kiloda Mehmet Karadağ, 85 kiloda İsmail Bulut ve 95 kiloda Fatih Karataş birinci olarak altın madalya kazandı.

Şampiyonlara ve dereceye giren güreşçilere madalya ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Şampiyonayı, Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur ile Avrupa Şampiyonu Güreşçi Mehmet Esenceli, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Güreşçi Harun Doğan'ın yanı sıra çok sayıda güreş sever izledi.