Bebekken ateşe düşen, daha sonra da geçirdiği hastalık sebebiyle engelli yaşam süren Muttalip Altun, 20 yıldır kendisiyle aynı kaderi paylaşanların hayata tutunmaları için mücadele ediyor.

Hayatını engellilere adayan 40 yaşındaki Altun, üç engelli arkadaşıyla 1996 yılında Osmaniye Bedensel Özürlüleri Koruma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Altun, 2008'de adı 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü olarak değiştirilen dernek aracılığıyla kendisi gibi engellilerin sportif etkinliklerle sosyal hayata katılmasına imkan sağladı.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelsiz bir yaşam için mücadele ettiğini söyledi.

Henüz 7 aylıkken evlerinin önündeki ateşe düşmesi sonucu ellerini kaybettiğini, 11 aylıkken de geçirdiği hastalık sonucu ayaklarının felç olduğunu anlatan Altun, "Ama hiçbir zaman hayata küsmedim. Yaklaşık 20 yıldır 'engelim, engelsiz yaşamama engel değil' düşüncesiyle mücadele ediyorum" dedi.

Engellilere destek olmak için çalışması gerektiğini ifade eden Altun, bu amaçla bir iş adamının desteğinde kendisiyle aynı kaderi paylaşan üç arkadaşıyla kentteki engellilerin sosyal hayata kazandırılmasına imkan sağlamak için dernek kurduklarını belirtti.

Sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet göstermenin, engellilerin sorunlarını dile getirmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için etkili olduğunu vurgulayan Altun, "Ağabeyimiz merhum iş adamı Ali Kabul'ün desteğiyle kurduğumuz dernek, kader arkadaşlarımın yüzünü güldürdü. Önce 3 olan üye sayımız kısa sürede arttı. Bugün birbirini tanımayan yüzlerce engelli kardeşim, dernek sayesinde arkadaşlık ve dostluklar kurdu. Aralarında evlenenler dahi oldu. Onlarca arkadaşımıza iş imkanı sağlandı. Engelli kardeşlerimin yüzünü güldürmek, onları sosyal hayata kazandırmak beni mutlu ediyor" diye konuştu.

- Engelliler, kulüp sayesinde hayata tutundular

Altun, sporu çok sevdiğini, bu sebeple derneğin adını 2008'de yaptıkları düzenlemeyle 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü olarak değiştirdiklerini söyledi.

Kulüp olarak Bedensel Engelliler Basketbol Liginde mücadele etmeye başladıklarını ifade eden Altun, şunları kaydetti:

"Kulübü kurduktan sonra lige katıldık. Halen ikinci ligde mücadele ediyoruz. Burada da oyuncu antrenör ve başkan olarak görev yapıyorum. Basketbol takımı, engellilerin spor salonlarına gelmesine vesile oldu. Bugüne kadar birçok engelli sporcu kardeşimiz, kulüp sayesinde hayata tutundu, iş buldu. Türkiye Tekerlekli Sandalye Genç Milli Takımına, birinci lig takımlarından Bursa Osmangazi engelliler takımına transfer olan arkadaşlarımız var. Ayrıca, birinci lig ve ikinci lig takımlarına transfer olan 10 kadar sporcumuz oldu." 

Altun, kendisinin ve kader arkadaşlarının en büyük sorununun işsizlik olduğunu, bu konuda son zamanlarda atılan olumlu adımların takip edilmesini istediğini sözlerine ekledi.