Seçime dört (4) ay kala…
      Aday adayları meydanlarda, kısa listeye girebilmek için mücadele içindeler. O parti, şu parti hiç farketmez, bu ülkeye hizmet edebilmek, projelerini anlatmak için yollardalar.
      Bugün, ben sizlere şu parti iyidir, şu parti kötüdür hülasası yapmayacağım. 
      Aslında, değişik partilerde, birebir tanıdığınız aday adaylarını gördüğünüz zaman, partilerin birer teferruattan ibaret olduğunu farkedip, artık ideolojileri bir kenara atıp, duygularınla hareket etmeye başladığının farkına varırsın. Kişisel  dürtülerin ön plana çıkar.
     Nasıl mı?
     Kendim, değişik partilerden yakın tanıdığım aday adayları ile durumu size izah edeyim.
     M.H.P Aday Adayı Op.Dr. Faruk ATLI…
     K.Maraş halkı çok iyi tanır. Başarılı ameliyatların hocası. 2007-2011 yılları arasında iki dönem  Türk Ocağı Şube Başkanlığı görevini üstlendi. Türk  Yurdu Dergisi’ni çıkarttı. Hayatının her anında; Vatan’ı , milleti için nasıl faydalı olurum diye mücadele etti. Babacan, yardımsever, dürüst, idealist, elinde hayal edemeyeceğiniz projeler olup, ülkesi için gözünü kırpmadan her türlü görevi yapabilecek kapasite de, dolu dolu bir abim…
     AK PARTİ Aday Adayı  Mutlu KAYA…
     Üniversite yıllarımda, aynı sınıfta okuduğum, aynı oksijeni teneffüs ettiğim değerli bir arkadaşım. Değişik sivil toplum örgütlerinde, sendika genel başkan yardımcılığı yapmış birisi. Genç, dinamik, çalışkan, güler yüzlü, insancılığıyla bu millete  faydalı olabilecek bir arkadaşım.
    CHP Aday Adayı Uz.Dr.Alper KETEN… 
    Aynı mahalle de gülle oynayıp, top koşturduğum, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz dediğimiz can arkadaşım. Bir çok , halkı bilinçlendirme  projeleri mevcut. Dürüst, çalışkan, mücadeleci, zeki, K.Maraş’ımıza faydalı olabilecek bir genç beyin.
         İşte, üç değişik parti aday adayları, üç kaliteli insan, üçü de birebir tanıdığım, üçünün de amacı, misyonu ülke ve millet uğruna hizmet edebilecek kapasitede olmaları.
        Yani anlayacağınız, ister A partisi ,ister B partisi aday adayı olsun, bu ülkeye hizmet edebilecek kapasite de yakının, tanıdığın  ise, parti teferruattır. Kişinin ne ideolojisi kalır ne düşüncesi…     .