Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik saldırı girişimini gerçekleştiren kişinin belediye ile bir ilişkisinin olmadığını belirterek, "Şu anda belediye ile bir ilişkisi yok. İlçemizin bu tür olumsuz işlerle anılması bizleri çok üzmektedir" dedi.

Dalkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ne katılan Bozdağ'a saldırı girişiminde bulunulmasından dolayı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin adının olumsuz anılmasının kendilerini son derece üzdüğünü dile getirdi.

"Bozdağ'a, saldırıyı gerçekleştiren Hüseyin Satı'nın belediyedeki işine 20 gün önce son verildi" diyen Dalkara, şöyle devam etti:

"Hüseyin Satı, daha önce belediyede şirket elamanı olarak çalışıyordu. Psikolojik sorunları olduğu için 20 gün önce işten çıkartıldı. Şu anda belediye ile bir ilişkisi yok. Etkinliklere katılmak için yola çıkan otobüse alınmadı. Kendi imkanları ile Nevşehir'e gitmiş. İlçemizin bu tür olumsuz işlerle anılması bizleri çok üzmektedir."

Dalkara, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın başdanışmanını aradığını ifade ederek, "Geçmiş olsun dileğinde bulundum. Pazarcık adına duyduğum üzüntüyü belirttim" diye konuştu.