Pazarcık ilçesinde 28 yıl önce soba patlaması sonucu sol ayağını kullanamayan engelli, bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Askerlik çağında geçirdiği talihsiz bir kaza sonrası engelli kalan 48 yaşındaki Memik Büyüköz için İlçe Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Görevlilerce kışla nizamiyesinde ilgiyle karşılanan Büyüköz'e kıyafet ve malzemeleri teslim edildikten sonra kısa süreli temel askerlik eğitimi verildi.

Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Nabi Aslan, törendeki konuşmasında, askerlik hizmetinin her Türk vatandaşının yaşamı boyunca her zaman gurur duyacağı önemli bir görev olduğunu söyledi. Engelli bir vatandaşın vatani görevini yerine getirmesi için tören düzenlendiğini anımsatan Aslan, şunları söyledi:

"Bu arkadaşımız günü geldiğinde askerliğe olan sevgi bağlarıyla vatan hizmetine koşacağından adımız kadar eminiz. Şu an burada icra edilen yemin töreni, ordumuzun geçmiş tarihte yaşattığı en kutsal ve en anlamlı geleneklerinden biridir. And içmek, Türk askerinin hayatında ve tüm yaşantısında çok anlamlı bir başlangıçtır. Başarılara yön veren çok önemli güç kaynağıdır."

Büyüköz ise askerliğin kutsal bir görev olduğunu bildiğini belirterek, "Bu bilinç içerisinde bir gün de olsa askerlik yapmaya geldim. Komutanlarımızın ve Mehmetçiklerin gösterdikleri yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Sonunda vatani görevi yapma şerefine erdim. Bu duyguyu yaşadığım için çok sevinçli ve mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından Büyüköz, yemin etti.