Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Mehmet Torun, bir tesiste düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, oda başkanları ile aylık olarak düzenledikleri geniş kapsamlı istişare toplantısına kendilerinin ev sahipliği yaptığını ifade etti. 
Toplantıda her ilçenin ziraat odası başkanının kendi bölgesindeki çiftçilerin ve tarım sektörünün sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulunduğunu belirten Torun, şu bilgileri aktardı:

"Çiftçimizin ve tarımımızın sorunlarını dile getirdik. Çözüm önerilerine ilişkin de görüşlerimizi belirttik. Tabiki Kahramanmaraş büyük bir coğrafya. İklim ve tarım çeşitliliği açısından da farklı özelliklere sahip. Bir bölümü Akdeniz iklimini yaşarken bir bölümü de karasal iklim yaşıyor. Her bölgenin kendisine has bir tarım yapısı var. O yüzden her oda başkanı kendi bölgesine ilişkin olarak bilgi veriyor. Bizler de bu bilgiler ışığında çiftçinin sorunlarını mümkün olduğunca üst mercilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu tür toplantılar da bu açıdan çok verimli geçiyor." 

Torun, çiftçilerin sorunlarını tespit edip yerelde çözülemeyen sorunları ise Ziraat Odaları Genel Merkezine taşıdıklarını kaydetti. 

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut ise bu yıl yeterli yağış olmaması nedeniyle çiftçilerin zor günler geçirmesinin kapıda olduğunu belirterek, bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi. 

Toplantıya ev sahipliği yapan Torun'a teşekkür eden Bulut, "Kartalkaya Barajı'ndaki su havzası yarıya düşmüş. Bundan endişeliyiz. Ayrıca bizler ziraat odaları olarak basında en çok yer alan bir kuruluşuz. O yüzden de basına teşekkür ediyoruz. Onlar bizim sesimiz kulağımız ve gözümüzdür." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Merkez Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Ekinözü Ziraat Odası Başkanı Ali Kahraman, Nurhak Ziraat Odası Başkanı Osman Karaca, Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Veli Çetinkaya, Andırın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyık, Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce, Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca ile Pazarcık İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemal Karasakal ve çiftçiler katıldı.