Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde iki aile arasında muhtar adaylığı yüzünden çıkan kavgada yaralanan kadının beyin ölümü gerçekleşti.

İlçeye bağlı Kuzkent köyünde muhtar adayları arasında çıkan ve yakınlarının karıştığı kavganın ardından jandarmanın aldığı güvenlik önlemi sürüyor.

Üç dönem muhtarlık yapan Turgay Uncuer'in aday olmayacağını açıklamasının ardından 226 nüfuslu köyde muhtarlığa aday olan Cuma Uncuer ile Adem Töremen arasında yaşanan kavga sırasında yaralanan 3 kişiden 58 yaşındaki Feride Toktemur'in tedavi gördüğü hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Bu arada Tokdemir'in, yakınları tarafından hastaneye götürülürken otomobilin kapısının açılması sonucu yola savrulduğu öğrenildi.

- Köyde sağduyu hakim

Köy muhtarı Turgay Uncuer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 dönem muhtarlık yaptığını, önümüzdeki yerel seçimlerde de aday olmayacağını söyledi.

Köyde sağ duyunun hakim olduğunu belirten Uncuer, "Güvenlik güçleri de gerekli önlemleri aldı. Muhtarlığa aday olan iki arkadaş arasında dün gerginlik yaşanmış, olay yerine giden bir kişi de otomobilden düşerek yaralanmış. Şu anda köyde durum sakin" dedi.

Kuzkent köyünde, dün Uncuer ve Töremen aileleri arasında "muhtar adaylığı" yüzünden başlayan tartışma kavgaya dönüşmüş, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada yaralanan Feride Toktemur (58) ile Ekrem (48) ve Adem Töremen (43) Pazarcık Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Toktemur, ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edilmiş, olayla ilgili 5 kişinin ifadesine başvurulmuştu.