Pazarcık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen "8. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Cuma Güngör, kırsal kalkınma programı hakkında bilgi verdi.

Ziraat Mühendisi Güngör, şunları kaydetti: "Hibe programı kapsamında ekonomik yatırımlara yönelik olarak hazırlanan projelerin uygun görülmesi halinde proje tutarının yüzde 50'si hibe desteği olarak verileceği açıklandı. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi depolanması, alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımı, hayvan yetiştiriciliği konularında sabit yatırım projelerinde hibeye esas proje tutarı gerçek kişilerde 300 bin TL, tüzel kişilerde ise 800 bin TL olarak belirlenmiştir. 8. etap hibe başvurularından faydalanmak isteyen girişimcilerimizin 27 Ocak 2014 tarihinde  kadar müracaatlar etmeleri gerekmektedir."

Toplantıya, Pazarcık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemal Karasakal,  Ziraat Odası Başkanı İsmail Davutoğlu, Pazarcık Narlı İşadamları Derneği (PANİAD) Başkanı Hüseyin Donat ve çiftçiler katıldı.