Pazarcık Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin, ilçeye yapılacak yeni okul binasının 6 Haziran'da ihaleye çıkacağını söyledi.

Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe'yi ziyaret eden Şahin, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü çalışmaları sonucunda Pazarcık'a yapılacak yeni MYO binası için ihaleye olacağını belirtti.

Okulun 2002'de KSÜ Karacasu Kampüsünde faaliyete başladığını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Rektörlüğümüzün çalışmaları sonucunda okulumuzun arsa tahsis işlemleri yapılarak ihale aşamasına gelmiştir. Bu bağlamda kamu ve özel öğrenci yurtlarına ve öğrencilerin kiralayacağı evlere ihtiyaç olacaktır. 2012'ye kadar sadece bir bölümle devam eden okul 2014 itibariyle 8 bölüme çıkmıştır. 420 öğrenciyle eğitime devam edilmektedir."

Yeni yapılacak binayla farklı ihtiyaçların ortaya çıkacağını kaydeden Şahin, piyasada karşılığı olan yeni ve güncel bölümler de açacaklarını sözlerine ekledi.

Kaymakam Boztepe ise önümezdeki eğitim-öğretim yılında yeni bina yapılana kadar geçici olarak yer temin edip eğitime Pazarcık'ta devam ettirmeye çalışacaklarını, bu kapsamdaki çalışmaların da hızla devam ettiğini kaydetti.

Kaymakam Boztepe ve Şahin, daha sonra okulun yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.