ŞARKICI Ebru Yaşar, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen 1'inci Peynir Festivali'nde sahne aldı. Yaşar, seslendirdiği parçalarla alanı dolduran Pazarcıklılara keyif dola zaman yaşattı.

Pazarcık Belediyesi tarafından düzenlenen 1'nci Peynir Festivali'nde renkli görüntüler yaşandı. 2 gün süren festivalin ilk gününde okçuluk yarışması, canlı heykel şov, çeşitli animasyon gösterileri, folklor gösterileri, Zeynep Doğru ve Bulut Konseriyle başladı. Atatürk Parkı'nda gerçekleşen festivalin ikinci gününde ise peynir yarışması düzenlendi. Festivalin finalinde sanatçı Ebru Yaşar sahne aldı. Pazarcık dışından çevre ilçelerden de yoğun ilgi gösterdiği gecede Ebru Yaşar, parkı dolduran binlerce kişiye seslendirdiği parçalarla unutulmaz bir gece yaşattı. Bazı parçalarını hayranlarıyla birlikte söyleyen Ebru Yaşar'a konserin sonunda Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ plaket takdim etti.

Pazarcık’da Yer Yerinden Oynadı

Pazarcık Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Peynir Festivali birbirinden güzel etkinlilerle sahne aldı.

Pazarcık Belediyesinin geleneksel hale getirmeyi planladığı 1.Peynir Festivali birinci gününde okçuluk yarışması, canlı heykel show, çeşitli animasyon gösterileri, folklor gösterileri, Zeynep Doğru ve Bulut Konseriyle start alırken, Atatürk Parkı’nda yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği festivale vatandaşlar yoğun ilgi göstererek ikinci gününde ise okçuluk yarışmasında dereceye giren sporculara ödül töreni ve Peynir Yarışmayla devam etti.

Okçuluk yarışmasından dereceye giren sporculara ödüllerini takdim eden Başkan Bozdağ son olarak da düzenlenen Peynir Yarışmasına katıldı.

EBRU YAŞAN PAZARCIK KONSERİ FOTOĞRAFLARI

“EBRU YAŞAR RÜZGÂRI ESTİ”

Düzenlenen festivalde Sanatçı Muhammet Ali Uçar konserinin ardından final gecesine Ünlü Sanatçı Ebru Yaşar konseriyle yapan Pazarcık Belediyesi vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşatarak geceye damga vurdu. Festival alanına gelen vatandaşların konser alanında toplanması ile birlikte müthiş bir kalabalık eşliğinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Ebru Yaşar vatandaşlara inanılmaz bir gece yaşattı. Birbirinden güzel şarkılarını Pazarcıklı vatandaşlara seslendiren Ünlü sanatçı Ebru Yaşar; Gerçekten Pazarcık insanları çok güzel, Pazarcıklı vatandaşlarımız ile birlikte olmama katkı sağlayan Pazarcık Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birbirinden güzel şarkılarını seslendirmesinin ardından Başkan Bozdağ’ın plaketini alan Ünlü Sanatçı Ebru Yasar sahneden ayrılırken müthiş bir izdiham karşısında aracına binmekte zorluk çekti.

Yapılan etkinlikle bir konuşma gerçekleştiren Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ; “Pazarcık’ta 100 bin keçi ve koyundan yılda 400 ton peynir üretiliyor. 300 tonu Anadolu’ya gidiyor. 100 tonunu biz yiyoruz. Dünyanın her yerinde Pazarcıklı var. Pazarcıklının olduğu her yer de Pazarcık peyniri olacak.

İlçe halkının Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşadığını da belirten Başkan Bozdağ;

“Biz hem Gaziantepliyiz, hem Mersinliyiz, hem Kahramanmaraşlıyız. Ne için Gaziantep’te 150 bin Pazarcıklı var. Mersin’de 70 binin üzerinde var. Ayrıca biz İngiltere’deyiz, İsviçre’deyiz. Fransa’da Paris, Almanya’da Köln’üz, Duesseldorf’uz. Uluslararası bir entegreye sahip bir ilçeyiz.

“YILDA 400 TON PEYNİR ÜRETİLİYOR”

“Omuz omuza vererek Pazarcık’ı büyütmek, geliştirmek zorundayız. Bugün Gaziantepli esnaf kardeşlerimiz bizim peynirimizi tüm Anadolu’ya ve yurtdışına pazarlıyor. Bu konuda bizim de kendimizi geliştirip peynirimizi kendimiz pazarlar hale gelmemiz, bu konuda ki eksiklerimizi kapatmamız gerekir. Bakın bugün yapılan festivale 12 köyümüz katıldı. 12’sininde damak tadı aynı. Hepsinden tattım ve jüri olmadığım için şükrettim. Çünkü tatları aynı. Demek ki yüzyıllardır bir gelenek var. Pazarcık’ta 100 bin keçi ve koyundan yılda 400 ton peynir üretiliyor. 300 tonu Anadolu’ya gidiyor. 100 tonunu biz yiyoruz. Dünyanın her yerinde Pazarcıklı var. Pazarcıklının olduğu her yer de Pazarcık peyniri olacak.”dedi.

Düzenlenen 1. Pazarcık Peynir Festivali etkinliğine; İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Milletvekili İmran Kılıç, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Belen Belediye Başkanı Orhan Orhan, Ak Parti İlçe Başkanı Harun Eskigün, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu, İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Yağar, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.